English version

Актуално

Международен турнир „БОДИГАРД-2009”

       На международния турнир „БОДИГАРД-2009", провел се в периода от 07.05.2009 г. до 10.05.2009 г. в гр. Ботевград и гр. Правец, който беше организиран от Консорциум «Булекспо», съвместно със СК «Левски», МВР, НСО, Дирекция «Охрана» на Министерство на правосъдието,  община  Правец и със съдействието на гости и съдии от Украйна - полковник Леонид Кочерявий и полковник Александър Чередняк - председател на Асоциацията по бойно-приложни спортове на Украйна, както и прeдставител на НСО-България и главен секретар полковник Красимир Михов.

       Агенция за сигурност СКОРПИО взе успешно участие с екип от пет човека, в състав: Радослав Христов - ръководител на екип, Роберто Кирилов, Явор Костадинов, Кирил Цанов и Красимир Крумов. Екипът на АС СКОРПИО участва във всички дисциплини на турнира, а именно:

      1. Тактика и техника на съпровождане с изпълнение на похвати от физическа защита

      2. Ръкопашен бой

      3. Стрелба в мишена по време на съпровождане

      4. Скоростна стрелба от различни положения

      5. Майсторско управление на автомобил

      6. Търсене на взривни устройства в автомобил

   7. Оказване на първа медицинска помощ на VIP лице и евакуация с преодоляване на препятствия

      8. Стрелба от автомобил

      На мероприятието взеха участие различни държавни и частни структори, като НСО, СОБТ, Охрана на съдебната власт, НСО на Украйна - Киев, ФСО на Украина - Крим, Руска Академия за подготовка на кадри, СОД Варна, Охранителна фирма Нерон - Разград, Колеж за охрана и сигурност- Стара Загора, Колеж за охрана и сигурност - София. При различните упражнения се представихме професионално и се класирахме на трето и четвърто място. При награждаването получихме грамоти и медали за отбора, както и уважение от всички участници и професионалисти.

       „Като заключение мога да отбележа, че екипът на АС „СКОРПИО" се представи много добре и показа, че във фирмата се работи професионално по отношение на личната охрана и защита, имайки предвид заетостта на служителите, които взеха участие в този турнир и малкото време за подготовка, което имахме. За доброто впечатление от представянето ни, не на последно място помогна и това, че бяхме облечени и оборудвани с удобни и функционални фирмени екипи, което бе забелязано и оценено от всички участници и съдии. Показахме, че в Агенция за сигурност СКОРПИО има професионалисти и се работи активно за обучението и квалификацията на служителите."

Сенсей Радослав Христов

Знаете ли че..

Спортен Клуб Ояма – Скорпио Карате Клуб “ОЯМА”, а по-късно - през 2003 г. преименуван в Спортен Клуб “ОЯМА-СКОРПИО”, започва своята дейност, като самостоятелен клуб през 1995 г., регистриран като юридическо лице с нестопанска цел, с инструктор Сенсей Радослав Христов.Прочети повече..

Другите за нас

"МКБ Юнионбанк" АД

"... АС "Скорпио" ООД демонстрира професионализъм, оптимална организация, конфиденциалност и висока степен на отговорност."Прочети повече..
Скорпио предлага нова услуга - СОТ